Perheen luokse vierailulle (Henkilölle, jolla on thaimaalainen perhe tai perheenjäsenellä on voimassaoleva oleskeluviisumi Thaimaassa) Perheen luokse vierailulle (Henkilölle, jolla on thaimaalainen perhe tai perheenjäsenellä on voimassaoleva oleskeluviisumi Thaimaassa)

Perheen luokse vierailulle (Henkilölle, jolla on thaimaalainen perhe tai perheenjäsenellä on voimassaoleva oleskeluviisumi Thaimaassa)

OLESKELUVIISUMI TYYPPI “O” (Perheen luona vierailu)

Huom: Jos haluat lähettää Viisumi hakemuksen postitse, Suosittelemme lähettämään hakemuksen pikakirjeenä  ja liitteet myös paluastuskuori  pikakirjeenä 

Viisumi on tarkoitettu henkilölle, jolla on thaimaalainen perhe tai perheenjäsenellä on voimassaoleva oleskeluviisumi Thaimaassa

Tarvittavat asiakirjat:

1.  Passi. Mikäli anot viisumia yhdellä maahantulolla, tulee passin olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta. Mikäli anot viisumia monella maahantulolla, tulee passin olla voimassa vähintään 18 kuukautta maahan saapumisesta. Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä viisumisivu. 

2. Kopio passin etusivusta

3. Täytetty viisumihakemus (Alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus) Viisumihakemus tästä. 

4.  Yksi värillinen passikuva, joka on otettu viimeisen 6 kuukauden aikana. 

5. Lentolippu Suomesta Thaimaahan saapumisesta. 

6.  Hakijan virkatodistus englanninkielisenä (saa olla enintään 180 päivää vanha). Virkatodistuksessa tulee näkyä myös aviopuolison tiedot(jos on) sekä lapsen tiedot(jos on).


7.  Kopio aviopuolison voimassa olevasta passista. Jos kutsujana on lapsi, toimittakaa kopio syntymätodistuksesta. (Asiakirjakopiot tulee olla asiakirjan omistajan allekirjoituksella oikeaksi todistamia) 
 

8. Kopio voimassaolevasta viisumista, mikäli viisumia anotaan sillä perusteella että perheenjäsenellä on oleskeluviisumi Thaimaassa.

9.  Aviopuolison/lapsen lentolipusta kopio. Jos aviopuoliso/lapsi ei matkusta Thaimaahan hakijan kanssa, ei ko. viisumia voida myöntää. Jos thaimaalainen aviopuoliso/lapsi asuu Thaimaassa, toimittakaa mukana hänen puhelinnumeronsa, jotta lähetystö voi tarvittaessa ottaa häneen yhteyttä. 

10. Postitse viisumianomuksen lähettäessä tulee liittää palautuskuori postimerkkeineen kirjattua kirjettä tai pikakirjettä varten sekä vastaanottajan tiedot täytettynä.

Tärkeää: Mainitut asiakirjat ovat vain perusvaatimukset. Suurlähetystöllä on oikeus tapauskohtaisesti vaatia lisäasiakirjoja tarpeen vaatiessa.

Viisumimaksu: Yksi maahantulo 80 euroa. Monta maahantuloa 170 euroa. Maksu vain käteisenä.

Aikataulu:

- Jos anot viisumin itse lähetystöstä, käsittelyaika on 4 päivää siitä päivästä kun kaikki vaadittavat asiakirjat ovat vastaanotettu. (esim. anot maanantai aamuna, viisumi noudettavissa torstaina) Viisumin noutopäivä näkyy antamastamme maksukuitista. Ota kuitti ja henkilöllisyystodistus mukaan passia noutaessa.

-  Jos haluat lähettää hakemuksen postitse, ole hyvä ja lähettä hakemus n. 3 viikkoa ennen matkaa.

Huomio: Emme vastaa tiedusteluihin postin kautta lähetettyjen viisumihakemusten tilasta. Viisumit toimitetaan hakijalle valmistuessa ja hylätyt palautetaan postitse. Emme ota vastaan postikuponkeja. Emme ota vastuuta hävinneistä lähetyksistä, jos ne eivät ole rekisteröityjä. Viisumin myöntöaikaan lisätään postipäivät. Jos tulet noutamaan viisumisi itse, liitä kirjallinen maininta siitä hakemuksen mukana.

Tärkeää: Viisumia voi anoa aikaisintaan kolme kuukautta ennen matkaa.

Viisumin voimassaoloaika:

Oleskeluviisumityyppi "O" yhdellä maahantulolla on voimassa 90 päivää ja monella maahantulolla vuoden. Tämä tarkoittaa, että maahantulosi on tapahduttava viisumin voimassaoloajan sisällä. Viisumitarran voimassaoloaika lukee viisumitarrassa kohdassa ENTER BEFORE.

Oleskelun pituus: 

- Oleskelusi pituus ei tule näkymään viisumitarrassa.

- Kyseisellä viisumityypillä matkustavat ovat oikeutettuja oleskelemaan Thaimaassa 90 päivää maahan saapumisesta.

Jatkoajan anominen:

Jatkoaika tulee anoa oleskelupaikkakunnan Immigration -viranomaiselta ks. www.immigration.go.th. Viisumin jatkoajan myönnöstä vastaa Immigration -viranomainen. Katso myös List of document for extension Thai spouse visa.

 

Lähde: Thaimaan Ulkoministeriö (http://www.mfa.go.th/)