Työnteko Työnteko

Työnteko

NEWS:VISA ANNOUNCEMENT 
Starting from June 29th, 2016 The Royal Thai Embassy, Helsinki will handle visa applications only from holders of Finnish and Estonian passports, and from those who have residence permits in Finland/Estonia.

OLESKELUVIISUMI TYYPPI “B”   (Työnteko)

Tarvittavat asiakirjat:

1. Passi, joka voimassa vähintään 6 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään yksi tyhjä viisumisivu. Passi lähetettävä hakemuksen mukana.

Tärkeää: Passi tulee jättää viisumia anoessa. Jos anot viisumia postin kautta, alkuperäisen passin tulee olla kuoressa mukana. Viisumia ei voida myöntää ilman passia. Jokaisella hakijalla tulee olla oma passi, tarkoittaen sitä, että alaikäiset lapset eivät voi olla vain merkittynä vanhemman passissa vaan heillä tulee olla omat passit.

2. Kopio passin etusivusta

3. Täytetty viisumihakemus Viisumihakemus tästä.

4. Yksi värillinen passikuva, joka on otettu viimeisen 6 kuukauden aikana.
Tärkeää: Emme ota vastaan musta-valko kuvia.
 

5. Lentolippu Suomesta Thaimaahan saapumisesta.

6. Alkuperäinen kutsukirje työpaikan yhtiöltä, jossa mainitaan työsuhteesta, mm. asema, palkka ja työsuhteen pituus.

7. Alkuperäinen hyväksymiskirje Thaimaan työministeriöstä (the Office of Foreign Workers Administration, Department of Employment, Ministry of Labour). WP3-hyväksymiskirjeen tulee anoa työnantaja Thaimaassa yllä mainitun työministeriön osastolta. (http://doe.go.th/)
TAI Alkuperäinen hyväksymiskirje Thaimaan BOI
TAI Jos hakija on aikaisemmin työskennellyt Thaimaassa. Hänen pitää toimittaa Alkuperäinen työluvasta sekä todistus veron maksamisesta Thaimaahan (Por Ngor Dor 91)
 
8. Hakijan CV (ansioluettelo) englanniksi.
 

Tärkeää: Mainitut asiakirjat ovat vain perusvaatimukset. Suurlähetystöllä on oikeus tapauskohtaisesti vaatia lisäasiakirjoja tarpeen vaatiessa. Todistukset Thaimaasta saa olla thaiksi tai englanniksi.

Viisumimaksu (80 euroa):

Suurlähetystö voi myöntää vain yhden maahantulon viisumin. Maksu vain käteisenä.

Aikataulu:

- Jos anot viisumin itse lähetystöstä, käsittelyaika on 2-4 päivää siitä päivästä kun kaikki vaadittavat asiakirjat ovat vastaanotettu. (esim. anot maanantai aamuna, viisumi noudettavissa torstaina) Viisumin noutopäivä näkyy antamastamme maksukuitista. Ota kuitti ja henkilöllisyystodistus mukaan passia noutaessa.

- Jos anot viisumin matkatoimiston tai edustajan kautta, käsittelyaika on 7 päivää

Jos haluat lähettää hakemuksen postissa, olkaa hyvä ja lähettäkää hakemus n. 3 viikkoa ennen matkaa, olkaa hyvä ja toimittakaa meille palautuskuori postimerkkeineen (ei läntökirjoitintarraa)  pikakirjettä varten sekä vastaanottajan tiedot täytettynä. Emme ota vastuuta hävinneistä lähetyksistä, jos ne eivät ole rekisteröityjä. Viisumin myöntöaikaan lisätään postipäivät. Jos tulet noutamaan viisumisi itse, liitä kirjallinen maininta siitä hakemuksen mukana.


Tärkeää: Viisumia voi anoa aikaisintaan kaksi kuukautta ennen matkaa.

Viisumin voimassaoloaika: 

Oleskeluviisumi tyyppi "B" on voimassa 90 päivää. Tämä tarkoittaa, että maahantulosi on tapahduttava viisumin voimassaoloajan sisällä. Viisumitarran voimassaoloaika lukee viisumitarrassa kohdassa ENTER BEFORE.

Oleskelun pituus:

- Oleskelusi pituus ei tule näkymään viisumitarrassa.

- Oleskeluviisumi tyyppi "B" yhdellä maahantulolla olette oikeutettu 90 päivän oleskeluun saapumispäivästä.

Jatkoajan anominen:

Jatkoaika tulee anoa työntekopaikkakunnan Immigration -viranomaiselta ks. www.immigration.go.th. Viisumin jatkoajan myönnöstä vastaa Immigration -viranomainen.

Katso lisätiedot työluvan sekä työviisumin anomisen prosessista

Lähde: Thaimaan Ulkoministeriö (http://www.mfa.go.th/)